Donate to Remove ads

Got a credit card? use our Credit Card & Finance Calculators

Thanks to Anonymous,johnhemming,Anonymous,Rhyd6,dredd0, for Donating to support the site

SITE OUTAGE 5PM TUE 10TH

Pull up a chair, have a biscuit - discuss the site and general questions about the LemonFool
BrummieDave
Lemon Slice
Posts: 793
Joined: November 6th, 2016, 7:29 pm
Has thanked: 200 times
Been thanked: 352 times

Re: SITE OUTAGE 5PM TUE 10TH

#270607

Postby BrummieDave » December 12th, 2019, 3:04 pm

I've been getting security warnings about the site since prior to the upgrade, perhaps a week or more.

Have to say this doesn't fill me full of confidence.

moorfield
Lemon Quarter
Posts: 1861
Joined: November 7th, 2016, 1:56 pm
Has thanked: 479 times
Been thanked: 505 times

Re: SITE OUTAGE 5PM TUE 10TH

#270609

Postby moorfield » December 12th, 2019, 3:07 pm

I've been making the most of this site outage.

Perhaps it should shut down for a few days every month so we can all slow down!

A sort of "No-look" Lemon Fool, perhaps.

scotia
Lemon Quarter
Posts: 2147
Joined: November 4th, 2016, 8:43 pm
Has thanked: 667 times
Been thanked: 857 times

Re: SITE OUTAGE 5PM TUE 10TH

#270618

Postby scotia » December 12th, 2019, 3:26 pm

No connection last night, but several ups and downs today (12th) on Windows 10 with a BT broadband connection - the downs sometimes with a security certificate warning, followed by a 404. I'm working at the moment on the Windows 10 connection, but I still get a solid 404 on my Android phone - even after a power off/on, and using the same BT broadband connection

tjh290633
Lemon Quarter
Posts: 4523
Joined: November 4th, 2016, 11:20 am
Has thanked: 332 times
Been thanked: 1688 times

Re: SITE OUTAGE 5PM TUE 10TH

#270631

Postby tjh290633 » December 12th, 2019, 4:17 pm

I have been getting 404 messages on my mobile with chrome. That also came with health warnings about certificates. However using Firefox it has suddenly worked on my mobile. I haven't tried on my PC today.

Later perhaps.

TJH

Alaric
Lemon Quarter
Posts: 4147
Joined: November 5th, 2016, 9:05 am
Has thanked: 13 times
Been thanked: 841 times

Re: SITE OUTAGE 5PM TUE 10TH

#270632

Postby Alaric » December 12th, 2019, 4:50 pm

tjh290633 wrote: I haven't tried on my PC today.


Very much hit and miss today. That's with Firefox on a PC without doing anything special.

404 error when it fails to connect.

staffordian
Lemon Quarter
Posts: 1136
Joined: November 4th, 2016, 4:20 pm
Has thanked: 645 times
Been thanked: 275 times

Re: SITE OUTAGE 5PM TUE 10TH

#270633

Postby staffordian » December 12th, 2019, 5:00 pm

My experience.

No access until yesterday, early evening. Prior to this I'd been getting the bare login screen with the update message.

This access only lasted a short time, after this I continually received the Not Found message. This is on Chrome on an android phone and an android tablet.

It was the same using a mobile connection and my broadband (Virgin mobile and Sky respectively)

Even now this situation persists if I use my traditional bookmark, which appears to simply be http://www.lemonfool.co.uk/

A while ago I googled lemonfool and clicked on a link to an old post and this got me in. I set up a new bookmark to the page I landed on when I selected New Posts and this seems to work.

Also, simply typing lemonfool.co.uk into the tltle bar now seems to work fine, so why my original bookmark doesn't work is a puzzle.

Still, all (hopefully!) now good.

Staffordian

Just had a thought. Editing my original bookmark from http to https gets me in. This must be the issue I've had, something to do with the new server not liking an http address?

scotia
Lemon Quarter
Posts: 2147
Joined: November 4th, 2016, 8:43 pm
Has thanked: 667 times
Been thanked: 857 times

Re: SITE OUTAGE 5PM TUE 10TH

#270637

Postby scotia » December 12th, 2019, 5:28 pm

Got lost again with Certificate Error and 404 on Windows 10 - but now back
It now seems to be partially working on Android - but got a certificate warning when I tried to login. But I could continue with adverts (and no login) - then when I closed the connection I couldn't get back in. I tried https - but it made no difference.
It looks like there is a DNS server somewhere has not been updated correctly, and there is a bit of luck whether or not you get a DNS server which has been updated.
(Edit Android/Chrome now seems to be working)
Last edited by scotia on December 12th, 2019, 5:40 pm, edited 1 time in total.

Arborbridge
Lemon Quarter
Posts: 4560
Joined: November 4th, 2016, 9:33 am
Has thanked: 967 times
Been thanked: 1570 times

Re: SITE OUTAGE 5PM TUE 10TH

#270639

Postby Arborbridge » December 12th, 2019, 5:30 pm

It's still quite flaky.

I can get in using Firefox but equally when on other occasions (including when trying to post a reply) Firefox stops me out with a warning that the site does not have a security certificate. Later, I've been allowed through by Firefox security and completed the posting.

Arb.

redsturgeon
Lemon Half
Posts: 5569
Joined: November 4th, 2016, 9:06 am
Has thanked: 546 times
Been thanked: 1059 times

Re: SITE OUTAGE 5PM TUE 10TH

#270640

Postby redsturgeon » December 12th, 2019, 5:31 pm

I am in now for the first time in 24 hours.

John

Breelander
Lemon Quarter
Posts: 3167
Joined: November 4th, 2016, 9:42 pm
Has thanked: 537 times
Been thanked: 1100 times

Re: SITE OUTAGE 5PM TUE 10TH

#270646

Postby Breelander » December 12th, 2019, 5:54 pm

Arborbridge wrote:It's still quite flaky.

I can get in using Firefox but equally when on other occasions (including when trying to post a reply) Firefox stops me out with a warning that the site does not have a security certificate. Later, I've been allowed through by Firefox security and completed the posting.

Arb.



It's been rock solid for me in Firefox on all my machines since I took the steps I listed earlier in this thread.

Itsallaguess
Lemon Half
Posts: 5047
Joined: November 4th, 2016, 1:16 pm
Has thanked: 2026 times
Been thanked: 3533 times

Re: SITE OUTAGE 5PM TUE 10TH

#270648

Postby Itsallaguess » December 12th, 2019, 6:01 pm

stooz wrote:
Sorry for all the issues everyone.

Hopefully the fact you are posting means you are getting through.


Lots of discussion here on what are hopefully short term issues whilst the new DNS mappings get sorted out stooz, but I just want to also say that after having a good look around using the new server, the site really does seem to be a great deal snappier than it was in it's previous home, so I do hope that any short term issues will be seen as a small price to pay for what seems to be a big improvement to the speed of the site in general.

Cheers,

Itsallaguess

stooz
Site Admin
Posts: 901
Joined: November 3rd, 2016, 11:03 pm
Has thanked: 7 times
Been thanked: 273 times

Re: SITE OUTAGE 5PM TUE 10TH

#270652

Postby stooz » December 12th, 2019, 6:41 pm

Yes I thought so too. I have better controls now for blocking spammers at a hardware level rather than the software having to deal with them, so that should help too. And no more SQL errors!

kiloran
Lemon Quarter
Posts: 2440
Joined: November 4th, 2016, 9:24 am
Has thanked: 1020 times
Been thanked: 1165 times

Re: SITE OUTAGE 5PM TUE 10TH

#270658

Postby kiloran » December 12th, 2019, 7:39 pm

Itsallaguess wrote:the site really does seem to be a great deal snappier than it was in it's previous home
Itsallaguess

I agree. When it fails, it does so noticeably quicker than before ;)

--kiloran

Dod101
Lemon Half
Posts: 5477
Joined: October 10th, 2017, 11:33 am
Has thanked: 1176 times
Been thanked: 2128 times

Re: SITE OUTAGE 5PM TUE 10TH

#270660

Postby Dod101 » December 12th, 2019, 7:45 pm

Anyway, I saw nothing much wrong with the site as was but that is only me! When it works now it works fine but I keep wondering about how long it will keep going........

Dod

G37y
Posts: 37
Joined: November 6th, 2016, 2:32 pm
Has thanked: 3 times
Been thanked: 7 times

Re: SITE OUTAGE 5PM TUE 10TH

#270665

Postby G37y » December 12th, 2019, 8:38 pm

Many thanks to the individuals who spend their time running the site. If it was down to me with my ability it wouldn't work ANY of the time

moorfield
Lemon Quarter
Posts: 1861
Joined: November 7th, 2016, 1:56 pm
Has thanked: 479 times
Been thanked: 505 times

Re: SITE OUTAGE 5PM TUE 10TH

#270676

Postby moorfield » December 12th, 2019, 9:38 pm

Anyone else having problems using Chrome today?

NET ERR CERT COMMON NAME INVALID

IE and Firefox seem ok.

monabri
Lemon Quarter
Posts: 3965
Joined: January 7th, 2017, 9:56 am
Has thanked: 465 times
Been thanked: 1189 times

Re: SITE OUTAGE 5PM TUE 10TH

#270687

Postby monabri » December 12th, 2019, 10:05 pm

Windows 10 & Chrome seems to work ok but on my Android Tablet I need to go into incognito mode.

Dod101
Lemon Half
Posts: 5477
Joined: October 10th, 2017, 11:33 am
Has thanked: 1176 times
Been thanked: 2128 times

Re: SITE OUTAGE 5PM TUE 10TH

#270721

Postby Dod101 » December 13th, 2019, 2:07 am

The trouble with this sort of outage is that it has interrupted so many threads. A great shame but I suppose it will sort itself out in time.

Dod

Breelander
Lemon Quarter
Posts: 3167
Joined: November 4th, 2016, 9:42 pm
Has thanked: 537 times
Been thanked: 1100 times

Re: SITE OUTAGE 5PM TUE 10TH

#270739

Postby Breelander » December 13th, 2019, 5:05 am

stooz wrote:I have better controls now.... And no more SQL errors!


You may be interested to know that I have just restored a system image to one of my PCs that was made on Tuesday before any of the site work and server migration problems started. As such, the PC was in effect one that had been turned off before the work started and only just been turned back on.

I was a little concerned when I first clicked the bookmark for Lemonfool, fearing the worst. I needn't have worried. It sailed straight in without having to sign in, my login cookie from the old site being accepted. I think that is strong evidence that the site is now back to normal.

Infrasonic
Lemon Quarter
Posts: 2086
Joined: November 4th, 2016, 2:25 pm
Has thanked: 352 times
Been thanked: 449 times

Re: SITE OUTAGE 5PM TUE 10TH

#270764

Postby Infrasonic » December 13th, 2019, 9:05 am

If anyone is still getting cert/404 issues on Android devices try settings/storage/apps and then on each browser app clear cache.
Restart (cold boot) your device.


Return to “Biscuit Bar”

Who is online

Users browsing this forum: robbelg and 2 guests