Donate to Remove ads

Got a credit card? use our Credit Card & Finance Calculators

Thanks to tea42,yyuryyub,Howyoudoin,Anonymous,EverybodyKnows, for Donating to support the site

invalid format

Seek assistance with technology
johnstevens77
Lemon Slice
Posts: 358
Joined: November 9th, 2016, 6:14 pm
Has thanked: 332 times
Been thanked: 127 times

invalid format

#508425

Postby johnstevens77 » June 20th, 2022, 10:13 am

Our simple TV started to pixilate about a month ago, with a message on the screen saying "digital tv invalid format" and now, "no signal". I looked online but all I could find concerned a set top box, we have no set top box for that TV, it is plugged directly into the aerial cable. I cleaned the aerial cable connections although there did not seem to be anything wrong with them to no avail.

john

newlyretired
2 Lemon pips
Posts: 123
Joined: November 5th, 2016, 2:18 am
Has thanked: 91 times
Been thanked: 12 times

Re: invalid format

#508431

Postby newlyretired » June 20th, 2022, 10:21 am

johnstevens77 wrote:Our simple TV started to pixilate about a month ago, with a message on the screen saying "digital tv invalid format" and now, "no signal". I looked online but all I could find concerned a set top box, we have no set top box for that TV, it is plugged directly into the aerial cable. I cleaned the aerial cable connections although there did not seem to be anything wrong with them to no avail.

Which transmitter are you using?

newlyretired

mc2fool
Lemon Quarter
Posts: 4289
Joined: November 4th, 2016, 11:24 am
Has thanked: 6 times
Been thanked: 1565 times

Re: invalid format

#508440

Postby mc2fool » June 20th, 2022, 10:46 am

How old is it?

Does it have any sort of "system status" menu item, and if so, what does it say?

Does it have a "reset" menu item (or obscure button round the back, or hole that you stick the end of a paper clip into)?

servodude
Lemon Half
Posts: 5356
Joined: November 8th, 2016, 5:56 am
Has thanked: 2499 times
Been thanked: 1833 times

Re: invalid format

#508443

Postby servodude » June 20th, 2022, 10:50 am

"have you tried turning it off and on again" ;)

...and if you've cleaned the antenna connections could there be a problem with the antenna itself?
Trying a simple "with and without" might tell you if the antenna makes any difference

johnstevens77
Lemon Slice
Posts: 358
Joined: November 9th, 2016, 6:14 pm
Has thanked: 332 times
Been thanked: 127 times

Re: invalid format

#508511

Postby johnstevens77 » June 20th, 2022, 6:06 pm

Thanks for the replies.
We have; auto search 0 programs, please retune, reset, press and hold AQT and wait 4 minutes. We also tried plugging into another aerial outlet. Nothing works.
looking to see how old it is, we realised that it is only 3 years old and came with a 5 year guarantee from John Lewis, so plan to call them tomorrow.

john

johnstevens77
Lemon Slice
Posts: 358
Joined: November 9th, 2016, 6:14 pm
Has thanked: 332 times
Been thanked: 127 times

Re: invalid format

#508975

Postby johnstevens77 » June 23rd, 2022, 9:49 am

John Lewis will have it taken away for repair next week.

john

johnstevens77
Lemon Slice
Posts: 358
Joined: November 9th, 2016, 6:14 pm
Has thanked: 332 times
Been thanked: 127 times

Re: invalid format

#511201

Postby johnstevens77 » July 1st, 2022, 5:19 pm

The problem was diagnosed at home as an aerial fault and the technician suggested I try the line on another socket on the splitter. I said that as nothing has been touched for ten years, what about the cable outlet, could that be faulty? It is an old fitting and he suggested tightening up the clamping screws which I did and so far all is well. Actualy, the TV is in the kitchen and I now suspect that the outlet could be dirty, it must have been installed 25 or so years ago so if it goes again, I will replace it.

john


Return to “Computers, TVs & Phones”

Who is online

Users browsing this forum: Stompa and 7 guests